19.5.15

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΦΙΣΑΣ 6ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «κάθε χρόνο φωτίΖΟΥΜΕ παιδικά χαμόγελα»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΦΙΣΑΣ 
«κάθε χρόνο φωτίΖΟΥΜΕ παιδικά χαμόγελα»
6ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες για την 6η διοργάνωση του Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου που φέτος συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό του Διεθνούς Έτους Φωτός, Επιστήμης και Τεχνολογίας με το σύνθημα «κάθε χρόνο φωτίΖΟΥΜΕ παιδικά χαμόγελα».
Διοργανωτές και εθελοντές έχουν βάλει στοίχημα να γίνουν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του παγκόσμιου εορτασμού για να γνωρίσουν όλα τα παιδιά πως το φως, ορατό και αόρατο, είναι έννοια καταλυτική στις Επιστήμες, κι αυτές με τη σειρά τους σε συνδυασμό με την Τεχνολογία είναι ένα παράθυρο στην εξέλιξη του κόσμου αλλά και καθενός από εμάς!

Στο 6ο Παιδικό Φεστιβάλ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!

Στο πρόγραμμα, που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα, ξεχωρίζουν συμμετοχές με επιστημονικό κύρος, που έχουν καταφέρει να φέρουν την Επιστήμη και την Τεχνολογία στα μέτρα των παιδιών!
Το Εργαστήριο Φωτονικών Επικοινωνιών, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχοντας το συντονισμό των δράσεων για το Διεθνές Έτος Φωτός για την Ελλάδα, συμμετέχει με 2 διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές δημοτικού και μία παρουσίαση για μαθητές γυμνασίου-λυκείου αλλά και γονείς, εκπ/κούς.
Οι ειδικοί της διαδραστικής έκθεσης πειραμάτων του Ιδρύματος Ευγενίδου αποκαλύπτουν μυστικά του φωτός παίζοντας με λέιζερ, λάμπες, καθρέφτες και φακούς, ενώ οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Τεχνολογίας θα μυήσουν τους τυχερούς στην κατασκευή και προγραμματισμό ρομπότ Lego Mindstorms με τη διαδικασία "Engineering Design Process.
Ο Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνάσιου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής Λασιθίου συστήνει τους ρόμποκοπ φίλους τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με μικρούς και μεγάλους.
Το ΚΠΕ Ιερ/τρας – Νεάπολης «συνομιλεί» με το κοινό προτείνοντας την οικο-εναλλακτική εκμετάλλευση της ενέργειας του φωτός μέσα από δυο διαδραστικά εκθεσιακά project: τονΗλιακό φούρνο και τον ηλιακό ποδηλάτη.

Εκτός των παραπάνω όμως το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί μια σειρά εικαστικών δημιουργιών με απευθείας αναφορά στο φως (και τη σκιά), καθώς και τους ίδιους τους δημιουργούς.
Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης και ο «Αθηναϊκός θίασος Σκιών» εγκαινιάζει τις προφεστιβαλικές δράσεις με την έκθεση - αφιέρωμα στο παιχνίδι με το φως και τη σκιά πίσω από το μπερντέ του εθνικού ήρωα καραγκιόζη, παρουσιάζοντας φιγούρες, σκηνικά και αντικείμενα του θεάτρου Σκιών. Η έκθεση πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο γνωστός κουκλοπαίχτης, κουκλοποιός και καλλιτέχνης Κωστής Ζαϊμάκης εκθέτει στο χώρο του φεστιβάλ τα οπτικά του παράδοξα και καλεί το κοινό όλων των ηλικιών σε μια διαδραστική συνομιλία με το φως... Ή μήπως είναι οφθαλμαπάτη;

Το εργαστήρι ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Τσουκνάκη & του Συλλόγου καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης ΚατART-ι αποτυπώνει ζωγραφικά τις σκιές σωμάτων και χώρου σε ένα ομαδικό έργο με την υπογραφή των παιδιών.

Η ομάδα φωτογραφίας του Ανδρέα Λουκάκη συστήνει στους μικρούς συμμετέχοντες την τεχνική light painting (ζωγραφική με φως), μια φωτογραφική τεχνική όπου χρησιμοποιείται η χειροκίνητη μετακίνηση μιας φωτεινής πηγής με σκοπό το σχηματισμό εντυπωσιακών εικόνων με φως.

Κι όλα αυτά, ανάμεσα σε πλήθος άλλων εικαστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θεαμάτων, που επιβεβαιώνουν την αρχική δήλωση της οργανωτικής επιτροπής «κάθε χρόνο φωτίζουμε παιδικά χαμόγελα»!
Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η οργανωτική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου