23.3.13

Aνοιχτή επιστολή φορέων του N. Λασιθίου υπέρ του Κάβο Σίδερο


Πριν από μερικές ημέρες ο πρ. βουλευτής Λασιθίου Μ. Καρχιμάκης απέστειλε μια ανοιχτή επιστολή με θρασύ και αλλαζονικό ύφος στον Ευρωβουλευτή του κόμματος του Κρ. Αρσένη, για τη στάση που κρατά στο θέμα της ιδιωτικής (!) επένδυσης στο Κάβο Σίδερο.

Σήμερα βλέπουμε να δημοσιεύεται μια αντίστοιχου ύφους επιστολή προς τον Κρ. Αρσένη που φέρει την υπογραφή φορέων του νομού Λασιθίου, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου,Η ανοιχτή επιστολή είναι η παρακάτω:

"Αξιότιμε κύριε Ευρωβουλευτή ,

όλοι εμείς, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του Νομού Λασιθίου, αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να απαντήσουμε και να σχολιάσουμε το ενδιαφέρον σας σχετικά με την επένδυση στην Μονή Τοπλού καθώς θεωρούμε ότι η θέση και η προσέγγιση σας όπως αυτή εκφράζεται από το μακρινό Στρασβούργο και τις μακρινές Βρυξέλλες απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι εμείς εδώ καθημερινά.

Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να είμαστε ούτε τέκνα Νομάρχη, ούτε Βουλευτή, ούτε Γενικού Γραμματέα, ούτε Υφυπουργού, όπως εσείς, ούτε κανένα κόμμα μας προσέφερε μια τόσο καλά αμειβόμενη θέση στα ευρωπαικά φόρουμ. Εμείς εδώ πασχίζουμε καθημερινά να εξασφαλίσουμε το ψωμί των παιδιών μας και να αποφύγουμε να γίνουμε τρόφιμοι των φυλακών, λόγω χρεών.

Αρκετά κ. Αρσένη και κάθε κ. Αρσένη ,

Δεν ανεχόμαστε πια όλες αυτές τις φλύαρες δήθεν οικολογικές σας ανησυχίες.

Δεν μπορείτε να μας λέτε και να εισηγείστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο καθώς τρομάζουν οι φάλαινες. Ευτυχώς έγκαιρα και στοχευμένα πήρατε την απάντηση που σας άρμοζε από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ Μανιάτη που σας είπε : «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».

Δεν γίνεται τον Ιούνιο του 2011 να σας απονέμεται ο τίτλος του "Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής", από την οργάνωση ΄΄Evert Vermeer Foundation΄΄, για τους αγώνες σας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και σήμερα μέσα στην χλιδή και την άνεση που σας προσφέρουν οι υψηλότατες αποδοχές του ευρωβουλευτή, πληρωμένες από το υστέρημα του Έλληνα και του Ευρωπαίου φορολογούμενου, να μην μπορείτε να αντιληφθείτε την κατάντια και την δυστυχία του μέσου Έλληνα που αναζητεί το καθημερινό του πιάτο στην επαιτεία και ανάμεσα στα σκουπίδια των άλλων. Καλό είναι να μην ξεχνάτε ότι : ΄΄.. και οι πρώτοι έσονται έσχατοι, οι δε.. έσχατοι, πρώτοι .’’

Δεν γίνεται κ. Αρσένη να είστε ο συντονιστής της εκστρατείας για το σβήσιμο των φώτων για 5 λεπτά τον Φεβρουάριο 2007 και για 10 λεπτά στις 5 Ιουνίου 2007, στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την Κλιματική Αλλαγή και την ίδια στιγμή να μην αντιλαμβάνεστε ότι χιλιάδες οικογένειες συμπατριωτών μας βρίσκονται στο σκοτάδι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς θέρμανση, χωρίς τροφή . Καλές οι οικολογικές ανησυχίες αλλά με σύνεση και λογική. Ιδίως όταν μιλάμε για μια επένδυση με καταγεγραμμένες τις προτάσεις της για την ενεργό και άμεση προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού κεφαλαίου της περιοχής.

Θέλουμε λοιπόν κ. Αρσένη να σας κάνουμε ξεκάθαρο ότι :

Όλοι εμείς, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του Νομού Λασιθίου αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Λασιθίου, τασσόμαστε ξεκάθαρα, ΥΠΕΡ της πραγματοποίησης της επένδυσης στη Μονή Τοπλού.

Είμαστε ΥΠΕΡ αυτής της επένδυσης, που είκοσι χρόνια τώρα, προσπαθεί να υπερκεράσει τα εμπόδια που βάζουν συστηματικά κάποιοι αυτόκλητοι «σωτήρες» και καλοθελητές σαν και εσάς, που υποτίθεται ότι νοιάζονται για τη δική μας «σωτηρία» και τη «σωτηρία της περιοχής μας» χωρίς όμως ποτέ να να μας ρωτήσουν.

Η τοπική κοινωνία έχει βαρεθεί να υπομένει αυτόκλητους «σωτήρες» όπως εσάς και πλέον δεν σας ανέχεται.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε κ. ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι όλα αυτά που από άγνοια ή απλή φαμφαρολογία μας δηλώνετε πάντα θεωρητικά, ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που νοιαζόμαστε για το περιβάλλον της περιοχής μας και κανένας από εμάς δεν σας προσκάλεσε για να το σώσετε. Και μάλιστα εντελώς άκαιρα, χωρίς να αφήσετε να δείτε πρώτα τις μελέτες, μόνο για να δημιουργείτε εντυπώσεις!


Αλήθεια, πόσο κινδυνεύει μια περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων από 1936 κλίνες και ένα γήπεδο γκολφ; Μήπως όλοι αυτοί οι επισκέπτες θα μεταφέρουν στις αποσκευές τους πυρηνικά και χημικά απόβλητα. Καλό θα είναι να σοβαρευτείτε λιγάκι και να μας αφήσετε και εμάς κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας και στα προστάγματα των καιρών.

Άλλωστε όπως ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται, η προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων αποθεμάτων, του μικροκλίματος, των αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής, είναι κάτι που αφορά πρωτίστως, τους κατοίκους της περιοχής, και μετά όλους τους άλλους".
Την επιστολή υπογράφουν :

1. Επιμελητήριο Λασιθίου
2. Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Λασιθίου
3. Εργατικό Κέντρο Νομού Λασιθίου
4. Επαγγελματικός & Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Επαρχίας Σητείας
5. Ιατρικός Σύλλογος Σητείας
6. Σύνδεσμος Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου
7. Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης
8. Ένωση Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας
9. Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου
10. Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας
11. Εμπορικός Σύλλογος Σητείας
12. Εμπορικός Σύλλογος Μακρύ Γιαλού
13. Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Ιεράπετρας
14. Εμποροβιοτεχνικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Οροπεδίου
15. Σύλλογος Καφεστιατόρων Αγ. Νικολάου
16. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σητείας
17. Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σητείας
18. Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Λασιθίου
19. Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Λασιθίου
20. Σύλλογος Συνεργείων Αυτοκινήτων Σητείας
21. Σωματείο Καταστημάτων Κουρέων / Κομμωτών Ν. Λασιθίου
22. Ένωση Οικοδόμων Σητείας
23. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σητείας
24. Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας

http://merambellonews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου