10.10.11

Ενημέρωση για τη γενική συνέλευση της OΚΜ


Καλησπέρα σε όλους, 

Η συνέλευση της Οικολογικής Κίνησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/10 ασχολήθηκε κυρίως με τις εξελίξεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Έγινε καλή συζήτηση η οποία έφερε στο φως καινούρια στοιχεία για τις εξελίξεις και η θέση μας εμπλουτίστηκε. Καταλήξαμε στις παρακάτω θέσεις που οι περισσότερες ήταν και θέσεις μας από πριν.

·      Συμφωνούμε με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αντικατάσταση της παραγωγής ενέργειας στο σύνολο της από ανανεώσιμες πηγές. Βασική κατεύθυνση η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ενεργειακή αυτονομία και αυτάρκεια των τοπικών κοινωνιών.
·        Συμφωνούμε με τις οικιακές και μικρού μεγέθους ΑΠΕ (υπό όρους και μέριμνα αρχιτεκτονική και αισθητική). Ξεκινάμε από οικιακή εξοικονόμηση
·       Διαφωνούμε με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην αλλοίωση του κρητικού φυσικού τοπίου και της οικολογικής μας κληρονομιάς.
·       Διαφωνούμε με την υποθήκευση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας.
·      Συμφωνούμε με την ενδεχόμενη κάλυψη ενεργειακών αναγκών άλλων περιοχών και κοινωνιών στα πλαίσια όμως της φέρουσας ικανότητας του τόπου μας και αφού εξασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή ζημία για το περιβάλλον, το τοπίο και την κοινωνία. (όχι στην εξαγωγή).
·       ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην λήψη αποφάσεων για την διαμόρφωση και τον καθορισμό του μέλλοντος του τόπου τους.
·       ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ανάπτυξη πολιτικών για την επίτευξη εξοικονόμησης της ενέργειας
Συμετέχουμε σήμερα στην Συνέλευση στην Κριτσά (εκπρόσωπός μας ο Γιάννης Βαμβασάκης).

·       Διαφωνούμε με την εμπορευματοποίηση της ενέργειας. 
     Συμμετέχουμε στην ημερίδα που οργανώνει το οικονομικό επιμελητήριο
     Προτείναμε στην επιτροπή περιβάλλοντος την ενίσχυση του ΣΧΟΟΑΠ με νέους όρους και περιορισμούς και θα συμβάλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις.
  
      Δύο θέματα που πρέπει όλη η κίνηση τις επόμενες μέρες να κάνει πράξη είναι:

     α) Να συναντηθεί η ομάδα Αστικού Πρασίνου με τον αντιδήμαρχο για το πράσινο, κ. Ν. Αφορδακό και να δούμε αν θα προχωρήσουμε μόνοι μας ή μαζί, για τις αποκαταστάσεις που έχουμε προτείνει, από την αρχή του καλοκαιριού.

     β) Να συναντηθούμε με τον κ. Γιώργο Σακελάρη ώστε να προχωρήσει το σχέδιο για τον Ελαιώνα.

     γ) Να καθορίσουμε ημερομηνία για την επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Το ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου