1.11.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΙΡΑΜΒΕΛΛΟΥ


 Την Δευτέρα 24/10/2011 συνεδρίασε η ΟΚΜ με τα παρακάτω θέματα: 
1)      Τον Υγρότοπο του Αλμυρου
2)      Το Αστικό Πράσινο
3)      Προτάσεις για τον ΕΟΤ
Αναλυτικότερα, για το κάθε θέμα:

1) Αλμυρός.
Έγινε συνάντηση με την WWF Ελλάς, Μέλη της ΟΚΜ, το Τμήμα Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και τον Πρόεδρο της ΔΑΕΑΝ. Η ομάδα επισπεύτηκε τον Υγρότοπο του Αλμυρού και τον Υγρότοπο Κάλου Χωριού (εκβολές ποταμού ) για να δουν από κοντά ενέργειες που μπορούν να γίνουν για την ανάδειξη και προστασία των υγρότοπων. Τονίστηκε απο τους εκπροσώπους της WWF και τα μέλη της ΟΚΜ η αναγκαιότητα να γίνει Διαχειριστική Μελέτη για τον Υγρότοπο του Αλμυρού, έτσι ώστε να λυθούν σωστά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Απόφαση που έχει πάρει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση της. Για τον Υγρότοπο του Καλου Χωριού προτάθηκαν να γίνουν ενέργειες καθαρισμού της εκβολής και ανάδειξη και προστασία των αμμοθινών και της χλωρίδας που έχει δημιουργηθεί σε αυτές.

  
2) Αστικό πράσινο.
Είναι η εποχή που θα πρέπει να γίνει η φύτευση των δέντρων στα σημεία που έχει καταγράψει πρίν το καλοκαίρι η Ομάδα Αστικού Πρασίνου της ΟΚΜ. Το ΔΣ εχει ξεκινήσει ενεργειες για να δωθουν τα δεντρα αυτα απο την υπηρεσια πρασινου του Δημου.  Επίσης γινονται ενεργειες για την οργάνωση εκδήλωσης στον Ελαιωνα, με θεέμα την Φυσική Δόμηση (Κομπ, τσουβάλια με χώμα, κλπ).


3) Ο χώρος του ΕΟΤ.
Αποφασίστηκε η συνάντηση με διάφορους φορείς και την διαμόρφωση μιας  ολοκληρωμένης πρότασης για την αξιοποίηση του χώρου.

Tο ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου