18.6.10

ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Την Δευτέρα 14 του μήνα, πολίτες του Άγιου Νικόλαου μας εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς τους για περαιτέρω παράνομες παρεμβάσεις από τον ιδιοκτήτη του RIVER κ. Αλεξανδράκη σε δημόσια περιουσία στην παραλία του Αλμυρού.


Υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Νομαρχίας και μέλη του Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου παρεβρέθηκαν στην περιοχή πριν δύο μήνες περίπου όπου ζήτησαν από τον κ. Αλεξανδράκη να διακόψει τις παράνομες ενέργειες που έκανε από τότε στην περιοχή. Οι πιό έντονες αλλοιώσεις παρατηρήθηκαν στην όχθη του ποταμού όπου ξεριζώθηκαν και δέντρα. Ο ίδιος, συμφώνησε στην αποκατάσταση του τμήματος στο οποίο παρέμβησε. Αυτά τα λόγια του.. Στην πράξη όμως, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, ο στόχος του να συνδέσει το μαγαζί του με την παραλία του Αλμυρού επιτεύχθηκε. Ο πάνω πέτρινος τοίχος της φωτογραφίας είναι το όριο της ιδιοκτησίας του. Όλες οι περαιτέρω επεμβάσεις, η τοποθέτηση γκαζόν σε ξηροθερμική περιοχή, η αλλοίωση της βλάστησης, το μπετό που έχει ρίξει πάνω στα φυτά που φυτρώνουν στην όχθη του ποταμού, η εκρίζωση δέντρων, η κατασκευή τράφων και σκαλοπατιών, ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Κάθε χρόνο ο υγρότοπος του Αλμυρού αλλοιώνεται σιγά σιγά λόγω οικονομικών συμφερόντων, είτε αυτοί είναι Δημόσιοι, ή ιδιωτικοί φορείς. Δουλεία όλων μας είναι να προστατέψουμε το μέρος αυτό, στο οποίο απαγορεύονται από το νόμο παρεμβάσεις τέτοιου τύπου.


Οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού γίνονται αυτή τη στιγμή από την Κτηματική Υπηρεσία. Όπως γνωρίζουμε όλοι καλά όμως, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρανομίες εξακολουθούν να γίνονται και να αλλοιώνουν ένα από τα πιό όμορφα και σημαντικά οικοσυστήματα του τόπου μας.

Για το λόγω αυτό, σας καλούμε όλους όσους ενδιαφέρεστε για τον Αλμυρό, την μελλοντική ποιότητα ζωής των παιδιών μας και την υπεράσπιση του φυσικού μας περιβάλλοντος από την ανεξέλεγτη, μή-βιώσιμη ανάπτυξη, σε δεντροφύτευση – αποκατάσταση των αλλοιώσεων που έχουν προκληθεί φέτος στον υγροβιότοπο του Αλμυρού. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 18 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο ποτάμι του Αλμυρού. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.  


Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου