9.3.14

Βουνό Θρυπτής: Κάλεσμα σε συνέδριο & διαμαρτυρία στις 3,4,5 Μαϊου 2014

Κάλεσμα στην κοινωνία και στους φορείς απευθύνουν συμπολίτες που έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια για την βιωσιμη ανάπτυξη του ορεινού όγκου Θρυπτής.

Για αυτό το λόγο προγραμματίζεται μια συνεδρίαση με θέμα: 
«Προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής» 
στις 3 και 4 Μαΐου
στην Ιεράπετρα (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ φορέων της περιοχής. Προτάθηκαν, επίσης, στα πλαίσια του συνεδρίου, να διοργανωθεί μεγάλη έκθεση φωτογραφίας που θα αφορά τη θεματολογία του συνεδρίου, με παρουσίαση παλιών και νέων φωτογραφιών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που βρίσκονται στις παρυφές της Θρυπτής, καθώς και να γίνουν παρουσιάσεις των εργασιών των περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων της Ιεράπετρας, που έχουν ασχοληθεί με την Θρυπτή. 

Θα εκδοθεί προσεχώς σχετική πρόσκληση.

Στην συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του ανεμολογικού ιστού που έχει τοποθετηθεί στην κορυφή Καλόγερος - Παπούρα. Προτάθηκε να διοργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από όλους τους φορείς και κατοίκους στο χώρο που βρίσκεται ο ιστός.

Η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, εκεί που βρίσκεται ο ιστός, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στις 11:00 π.μ. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10:00 στην πλατεία του Πάνω Χωριού, στις 10:30π.μ στον οικισμό της Θρυπτής

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα διοργανωθεί την Τρίτη 11/03/14 διευρυμένη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, στις 18:30 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Κάτω Χωριού και καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να προσέλθουν.

Φορείς που συμμετέχουν μέχρι τώρα:

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου

Πολιτιστικοί σύλλογοι: 
Θρυπτής, Κάτω Χωριού, Πάνω Χωριού, Κεντριού, Βαϊνιάς, Επισκοπής, Καββουσίου, Παχιάς Άμμου, Ορεινού, Αγίου Ιωάννη, Ανατολής.

Άλλοι φορείς: 
Οικολογική ομάδα Ιεράπετρας, Πανγκρήτιο Δίκτυο κατά των βΑΠΕ, Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου, Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας,Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Μελισσοκομικός Σύλλογος Λασιθίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Ιεράπετρας,  Σύλλογος ΙΣΤΟΣ. 

Συνεργαζόμενοι φορείς: 
Δασαρχείο Λασιθίου, Δήμος Ιεράπετρας, ΓΕΩΤΕΕ Αν. Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, WWF/ Γραφείο Κρήτης, ΙΓΜΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορικού Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης- Παχιά Άμμος Ιεράπετρας, εταιρεία εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης «Ο Φοίνιξ»

Όσοι φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οργάνωση, να το δηλώσουν στην γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής στα Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τομαδάκης Γιώργος: 6981916832
Δασκαλάκης Παύλος: 6932403188

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου