5.4.13

Διακοπή της δίκης από το ΣτΕ για το Κάβο Σίδερο (Ηχητικά)



Διεκόπη τελικά το δικαστήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση ακύρωσης της απόφασης που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Σητείας εναντίον της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων βάσει της οποίας εγκρίθηκε η τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο. Τελικά οι κάτοικοι παραιτήθηκαν του δικαιώματος προσφυγής τους, ματαιώνοντας έτσι την όλη διαδικασία.

Για πρωτοφανή δικαστική αντιμετώπιση από το ΣτΕ έκανε λόγο η νομική εκπρόσωπος των κατοίκων που έκαναν την προσφυγή Χρυσάνθη Κουλοχέρη.

Η κ. Κουλοχέρη αποκάλυψε, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, ότι μέχρι στιγμής το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγκρίνει μια επένδυση για την οποία ούτε πλήρης φάκελος υπάρχει ούτε ακριβής γνώση του έργου για τις απαραίτητες χρηματικές εγγυήσεις και αμοιβές προς το Δημόσιο που διασφαλίζουν τη φερεγγυότητα της επένδυσης.

Ακούστε τις δηλώσεις της κ. Κουλοχέρη στο Ράδιο 9,84:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q0TgulddK0M#!
Όπως δήλωσε ο πρώτος κάτοικος που υπέγραψε την προσφυγή, κ. Γιώργος Τσαντάκης, στο Ράδιο 9,84, «παραιτούμαστε από την εκδίκαση και μέχρι να κατατεθούν οι περιβαλλοντικοί όροι συνεχίζουμε με νέα προσφυγή».

Οι δηλώσεις του κ. Τσαντάκη στο Ράδιο 9,84:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0Pb3cmDT2ow
Από την άλλη πλευρά οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι «η ταχύτητα της εκδίκασης της υπόθεσης αφορά το ενδιαφέρον να προχωρήσει η επένδυση» αποσιωπώντας όμως, όπως προσθέτουν, ότι εδώ και εννέα μήνες με εγκριτικό ΦΕΚ δεν έχουν κάνει τίποτα για την επένδυση.

Πάντως στο θέμα υπήρξε εμπλοκή σήμερα πριν καν ξεκινήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας να συζητείται η υπόθεση για την τουριστική επένδυση στη Σητεία.

Αρχικά οι ίδιοι οι κάτοικοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της απόφασης επικαλούμενοι ελλιπή ενημέρωση και παραβίαση των αρχών δίκαιης δίκης, εξαιτίας του γεγονότος ότι τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης αρνήθηκε να τους παρέχει στοιχεία σχετικά με την επένδυση, όσο και ότι οι ανώτατες δικαστικές Αρχές φέρονται σύμφωνα με τους κατοίκους να μη «βοήθησαν» δικονομικά, ως οφείλουν, στην ενημέρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Από την πλευρά τους δε οι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας είχαν αποσυρθεί για να απαντήσουν για το αίτημα της αναβολής μέσα στην ημέρα.

http://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου