5.4.13

Απέσυραν την προσφυγή κατά της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Συνεχίζεται κανονικά και χωρίς «μπλόκα» η επένδυση στο Κάβο Σίδερο, καθώς σήμερα το ΣτΕ αρνήθηκε το αίτημα των προσφευγόντων για αναβολή της εκδίκασης, προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, αφού παράνομα, δεν τους είχαν δοθεί τα στοιχεία της επένδυσης.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει δύο οικολογικές οργανώσεις - από τις οποίες και η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου - μία περιβαλλοντική και 50 κάτοικοι της Σητείας, μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που ενέταξε την επένδυση στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις.
Πρόκειται για τη συνέχεια της υπόθεσης τουριστικής ανάπτυξης της επίμαχης περιοχής της Μονή Τοπλού-Ίδρυμα Παναγία η Ακρωτηριανή-για την οποία, τον Δεκέμβριο του 2010, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχετική απόφασή της, την ακύρωσε, ως παράνομη.
Η σημερινή εξέλιξη ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την επένδυση, ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ, δηλώνουν ότι θα δουν στο μέλλον πως θα κινηθούν αναφορικά με αυτή.

Η επένδυση αυτή αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ, καθώς και βοηθητικών χώρων. Επίσης, σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευασθεί κέντρο ευεξίας (SPA). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ. Φορέας της επένδυσης είναι η Βρετανικών συμφερόντων εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc.


Αναδημοσίευση κειμένου: www.cretalive.gr

1 σχόλιο:

  1. Με χαλκευμένα ψεύδη προσπαθούν τα media να δώσουν ψευδής εντυπώσεις. Έτσι ο τίτλος "απέσυραν την προσφυγή" διαψεύδεται από το ίδιο το άρθρο, όπου αναφέρεται ότι απλώς δεν έγινε δεκτή η αναβολή της εκδίκασης και άρα αυτή (η εκδίκαση) έγινε κανονικά. Αλλά ακόμη και αυτό το γεγονός ψευδώς ή ηλιθίως αναφέρεται από την ιστοσελίδα του cretalive.gr ως πράσινο φως για την επένδυση, ενώ αυτό που έγινε είναι η εκδίκαση της υπόθεσης. Για την οποία εκδίκαση δεν λέει κουβέντα.
    Ας ενημερωθούμε από όσους ήταν εκεί για να μεταδώσουμε τη σωστή πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή