14.4.12

Πως η παγκοσμιοποίηση σκοτώνει την φύση



COSTA RICAΠως η παγκοσμιοποίηση σκοτώνει την φύση στην COSTA RICA και σε όλο τον πλανήτη;
Απλά, αφήνει τον πληθυσμό νηστικό και αυτός αρπάζει ότι μπορεί για να ζήσει!
Δείτε τις φωτογραφίες, πατώντας πάνω στην διπλανήφωτογραφία. 
Συμπλήρωση στις 30/09/2010:
Ο αντίλογος των οικολόγων της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα:
H συγκομιδή αυγών των θαλασσίων χελωνών «Olive Ridley» δεν είναι μια παράνομη πράξη λαθροθηρίας ούτε μια "επίθεση ενάντια στη φύση", όπως προτείνεται στο κείμενο που συνοδεύει αυτές τις φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες δείχνουν συγκομιδή των αυγών των θαλασσίων χελωνών «Olive Ridley» από τους χωρικούς, μιας απομακρυσμένης κοινότητας κοντά στην Punta Gurones στις ακτές του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα στην παραλία Ostional. Το 1983, η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα δημιούργησε το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ostional στην περιοχή. Επέτρεψε στους χωρικούς να συνεχίσουν τις παραδοσιακές πρακτικές τους, της συγκομιδής των αυγών και παράλληλα να προωθηθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος της βοήθειας στον τομέα της διατήρησης και ανάκτησης των θαλασσίων χελωνών «Olive Ridley». Οι συγκομιδές είναι αυστηρά ελεγχόμενες, και οι χωρικοί επιτρέπεται να συλλέγουν μόνο τα αυγά, κατά τις πρώτες 36 ώρες ωοτοκίας που την ονομάζουν «αρριβάδα».
Η παραλία Ostional έχει χωρητικότητα μισού μιλίου και είναι ανεπαρκής για το μεγάλο αριθμό των θαλασσίων χελωνών «Olive Ridley», με αποτέλεσμα πολλά αυγά τους να καταστρέφονται στη διαδικασία ωοτοκίας. Η μία χελώνα καταστρέφει τα αυγά της άλλης γιατί χιλιάδες και χιλιάδες χελώνες «Olive Ridley» αναρριχούνται σε μια έκταση μισού μιλίου. Με τα χρόνια αυτή η πρακτική έχει αποδειχθεί ότι αύξησε το ποσοστό των επιτυχημένων επωάσεων έως και 20%.
Η πανάρχαια πίστη στην αφροδισιακή δύναμη των αυγών των χελωνών έχει δημιουργήσει μια ακμάζουσα μαύρη αγορά σε όλη τη Λατινική Αμερική. Οι περισσότερες χώρες έχουν απαγορεύσει τη συλλογή των αυγών αυτών.
Έτσι, η πρόταση που περιλαμβάνεται στην "διαμαρτυρία" e-mail ότι οι εικόνες που απεικονίζουν μια εκδήλωση του «World Wide ντροπή» και «επίθεση ενάντια στη φύση» είναι λανθασμένη. Και το αίτημα να στείλει το μήνυμα με την ελπίδα να σταματήσει η συγκομιδή των αυγών είναι επίσης λανθασμένη.
Πηγή το αναλυτικό αγγλικό κείμενο:
σσ: Φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ των περιβαλλοντολόγων για τις θαλάσσιες χελώνες «Olive Ridley». Οι ακτιβιστές στέλνουν τα email διαμαρτυρίας και οι κυβερνητικοί απαντούν, χαρακτηρίζοντας τα email hoax (εξαπάτησης/φάρσας)! Προσωπικά δέχομαι τους ακτιβιστές. Άσε τη φύση να λειτουργήσει μόνη της!
Αναδημοσίευση από: http://www.biozo.gr/node/341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου