8.2.12

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΙΡΑΜΒΕΛΛΟΥ



Tην εβδομάδα που πέρασε και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου προχώρησε σε δράσεις, με σκοπό την προστασία των υγροτόπων της περιοχής μας και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, η Οικολογική Κίνηση συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Υγρότοπο Αλμυρού, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Ιεράπετρας – Νεάπολης, σε συνεργασία με την WWF Hellas. Κατά την διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις όπως, δεντροφύτευση στα πρανή του ποταμού, μετρήσεις ποιότητας νερού, επανατοποθέτηση των ξύλινων πασσάλων της οριοθέτησης που είχε πραγματοποιήσει η ΟΚΜ την περασμένη χρονιά,  θεατρικά παιχνίδια οικολογικού περιεχομένου και άλλες δραστηριότητες. Εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης, μίλησε σε περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών Γυμνασίου, ενημερώνοντας για τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος γενικά και του Υγροτόπου Αλμυρού ειδικότερα, αλλά και των μέτρων που μπορούμε να λάβουμε, ως ενεργοί πολίτες, για την προστασία τους.

Την Κυριακή, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μαρδατίου και Ρούσας Λίμνης, δεντροφύτευση στην περιοχή της Ρούσας Λίμνης. Η δράση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή. Ακολούθησε εκδρομή – πικ-νικ στον πανέμορφο υγρότοπο του Μάμαλου, ο οποίος δυστυχώς χρησιμοποιείται ως σημείο εναπόθεσης μπαζών. Εκτός από την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των πολιτών, στόχος της εκδήλωσης και απαίτηση των παρευρισκομένων αποτελεί η ενεργοποίηση των Δημοτικών Αρχών, ώστε να γίνει καθαρισμός της περιοχής και να τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια, με σκοπό την βιώσιμη αξιοποίηση του υγροτόπου. Αντιστάθμισμα στην απογοητευτική εικόνα των σκουπιδιών και μπαζών, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποτέλεσε η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και παιδιών που έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον των υγροτόπων στην περιοχή μας.

Ευελπιστούμε, ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που αναδεικνύουν την σημασία τόσο σημαντικών βιοτόπων στην καθημερινή μας ζωή, την υγεία και το ευ- ζην μας, θα ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας και θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερους σε δράσεις και συνέργειες για την προστασία τους. Ας δείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τον τόπο μας και να διαφυλάξουμε την σημαντική αυτή φυσική κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές, κρατώντας στο νου μας, ότι ίσως είναι η μοναδική μορφή πλούτου που μας έχει απομείνει.

Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου