11.12.11

Ενημέρωση


Καλημέρα σε όλη την Οικολογική Κίνηση,
α) Χθες Κυριακή έγινε συνέλευση της επιτροπής Κριτσάς για τις Βιομηχανικές ΑΠΕ και την προστασία του Καθαρού. Συμμετείχε η κα Βάνα Σφακιανάκη η οποία ανέλυσε το θεσμικό πλαίσιο και τα σημεία των νόμων που μπορούν να βασιστούν σε πιθανή δικαστική εμπλοκή. Η συμμετοχή ήταν μικρή αλλά υπήρχε διάθεση για δράση. Ηδη γίνεται συλλογή υπογραφών από το Τοπικό Συμβούλιο και την Επιτροπή, θα γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για ενημέρωση των κατοίκων και προσπάθεια για κεντρική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο. Φωτογραφίες και βίντεο από αντίστοιχα έργα που έδειχναν την τρομακτική αλλοίωση του περιβάλλοντος (στο εξωτερικό και στο Αποπηγάδι) παρουσίασε ο κος Αραβαντινός, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπή του Κρούστα. Εκφράστηκε η αντίθεση στη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσέλκυση αντίστοιχων επενδύσεων. Η Οικολογική Κίνηση είχε παρουσία με αρκετά μέλη.
β) Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από την συννενόηση της ομάδας Αστικού Πρασίνου με την γεωπόνο του Δήμου κα Ο. Τσαγκαράκη και τον Αντιδήμαρχο κο Ν. Αφορδακό η οποία έγινε το προηγούμενο διάστημα, παραλάβαμε από φυτώριο στο Ηράκλειο περίπου 350 δέντρα της Οικολογικής Κίνησης και του Δήμου ώστε να υπάρχει απόθεμα για φύτευση. Παράλληλα ο Δήμος έχει παραγγείλει σε τοπικό φυτώριο φυτά τα οποία μπορούν πιό εύκολα να φυτευτούν μέσα στην πόλη. Σε επαφή που είχαμε με την κα Τσαγκαράκη καθορίσαμε κάποιους χώρους μέσα στην πόλη όπου εύκολα, από τεχνικής πλευράς, η Οικολογική Κίνηση με το Τοπικό Συμβούλιο του Αγιου Νικολάου και με σχολεία να κάνουμε πράξη την πρώτη συμβολική φύτευση μέσα στην πόλη.
Ήδη συνεργείο σήμερα το πρωί σπάει και ανοίγει τους λάκους στην Καπετανάκη, εκεί που βρίσκεται ο κινηματογράφος Ρεξ, ώστε η δράση να γίνει δυνατή. Επειδή χρειάζεται αρκετή οργάνωση για την δραστηριότητα αυτή, η ομάδα Αστικού Πρασίνου πρέπει να αναλάβει δράση αυτές τις μέρες.
γ) Αυτή την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουμε την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και πρέπει να γίνει προσπάθεια να έρθει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος. Η αφίσα που έχει δημιουργήσει ο Αλέξης να τυπωθεί από τον καθένα μας σε λίγα αντίτυπα και να κολληθεί στην γειτονιά του καθενός μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου