15.6.11

Ας ξεφορτωθούμε ότι βαριόμαστε να βάλουμε σε τάξη
plaz_EOTΑυτό δυστυχώς είναι το συμπέρασμα του εγγράφου που μας έστειλε ο βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, αφού προωθώντας αίτημα του δημάρχου Αγίου Νικολάου, έπεισε την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. να συναινέσει να δώσει ο δήμος Αγίου Νικολάου τη πλαζ του Ε.Ο.Τ., σε ιδιώτες αφού ο ίδιος αρνείται, χρόνια τώρα, να μπει "στο βάσανο" να τη λειτουργήσει. Έτσι, στο σχετικό έγγραφο που μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω, "δεν έχει αντίρρηση η Ε.Τ.Α. Α.Ε., ο Δήμος (Αγίου Νικολάου), να παραχωρήσει σε τρίτους το δικαίωμα λειτουργίας και εκμετάλλευσης του πάρκου διασκέδασης".

almyros3Στη τρίτη σελίδα της απάντησης επισυνάπτεται το αίτημα του δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη στο οποίο αναφέρεται ότι "Εν τω μεταξύ εμείς προχωρήσαμε στην διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου ως ανοικτού παιδότοπου για τον οποίο υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες των ξενοδοχείων αλλά και τους συμπολίτες", για να προσθέσει λίγο πιο κάτω ότι "δεδομένου ότι δεν έχουμε την τεχνογνωσία, αλλά ούτε και τα μέσα για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου χώρου, προχωρούμε στην συλλογή προσφορών από τρίτους έναντι ανταλλάγματος". Δηλ. από την μια το σημείο έχει ζήτηση, από την άλλη δεν έχουμε μέσα για τη διαμόρφωση....". 

Αποκρύπτει ο δήμαρχος επιμελώς ότι εδώ και πολλά χρόνια η πλαζ του Ε.Ο.Τ., έχει αφεθεί να ρημάξει, ακριβώς επειδή κανείς, ούτε από τη πολιτική ηγεσία του δήμου, αλλά ούτε από την ΔΕΤΑΔΑΝ τότε, ΔΑΕΑΝ σήμερα, θέλει να χαλάσει φαιά ουσία και να θέσει το χώρο ξανά σε λειτουργία.

Η ίδια μεθοδολογία ακολουθήθηκε πρόσφατα στη παραλία του Αλμυρού. Αφού οι του δήμου κατανόησαν ότι ουδείς υπεράνω του νόμου, δηλ. οι καντίνες λειτουργούσαν χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, (κατόπιν των καταγγελιών Μαστορή) αντί να δρομολογήσουν τις διαδικασίες νομότυπης λειτουργίας, για να συνεχίσει να υπάρχει μια λαϊκή αντίληψη στις τιμές, προτίμησαν την εύκολη λύση, μέσα από έναν αμφιλεγόμενο διαγωνισμό, να δώσουν το δικαίωμα σε ιδιώτη να κατεβάσει φορτηγό μέσα στην άμμο το οποίο ντύθηκε ως υπαίθριο bar, για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Ήδη τα πρώτα σχόλια για τσιμπημένες τιμές έχουν φτάσει στ' αφτιά μας.

Και αναρωτιέται κανείς, που πάμε; μα κανονικά πίσω στην εποχή που ο εκάστοτες ιδιώτης που ενοικίαζε ξαπλώστρες στις παραλίες, έδιωχνε όσους πήγαιναν για μπάνιο και δεν νοικίαζαν από αυτόν ξαπλώστρα και ομπρέλλα διότι "είχε ακριβό νοίκι".

Αυτή η απόφαση βέβαια θα έχει και συνέχεια. Την εκχώρηση κακήν κακώς και της Μαρίνας αφού κανείς από το Δ.Σ. ούτε καταννοεί τί είναι Μαρίνα, ούτε θέλει να μάθει. Άλλωστε, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν., για πολλοστή φορά τελεί υπό παραίτηση.

Μανόλης Μαρκάκης
Μέλος ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου