13.3.11

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ - 20 Μαρτίου 2011, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (από τις 10 π.μ.)Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ διοργανώνεται με στόχο να αναδείξει τις ιδέες και τις πρακτικές ενός αυτοοργανωμένου, αλληλέγγυου και βιώσιμου κόσμου, που βασίζεται στην αυτάρκεια και τη συνεργασία. Ενός κόσμου, που σέβεται τη φύση του, και προσδιορίζει τις ανάγκες του μέσα στα όρια που καθορίζονται από το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες συναντιούνται σε μια ολοήμερη γιορτή στις 20 Μαρτίου, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Σκοπός είναι να προωθήσουν τη δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας και την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων που αφορούν στην κάλυψη των βασικών μας αναγκών, για ένα μεγαλύτερο βαθμό αυτάρκειας στην καθημερινή μας ζωή.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, ενημερωτικές συζητήσεις, δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες και πρακτικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία, χειροτέχνες και μεταποιητές θα μοιράζονται τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πρακτικά εργαστήρια:
 
12:00-13:30 Παρασκευή ψωμιού
 
14:00-15:30 Σπιτικό φαρμακείο από βότανα
 
16:00-17:30 Παρασκευή μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού
 
Συζήτηση:
 
18:00-20:00 Για τον έλεγχο στην τροφή μας
 
Δρώμενα:
 
14:00-15:00 Θέατρο δρόμου “Τσίρκο Κουκουμπάγιαν”
 
17:30-18.30 Παιχνίδι για παιδιά “Λαχανομπερδέματα και όμορφα μαγειρέματα”
 
Ζωντανή μουσική:
 
20:00 QUILOMBO, βραζιλιάνικα κρουστά www.quilombo.gr
 
21:30 SAZMAN, μουσική από τα βαλκάνια www.myspace.com/sazman.band/music
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
(Από πατησίων στρίβουμε δεξιά στο δεύτερο φανάρι μετά τη Φωκίωνος Νέγρη. Βρίσκουμε τη Λέλας Καραγιάννη και στο τέταρτο στενό: στη σικίνου στρίβουμε δεξία και προχωράμε μέχρι να βρούμε τη Φωκιώνος Νέγρη 42: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου