22.2.11

Ανακοίνωση Oμάδας Aστικού Πρασίνου

Καλησπέρα σε όλους,

Την Δευτέρα 21/2/2011 και ώρα 5:00 μμ, έγινε η προγραμματισμένη περιήγηση της Οικολογικής Κίνησης (Ομάδα Αστικού Πρασίνου) στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, με σκοπό την καταγραφή (για δεύτερη φορά στα 2 τελευταία χρόνια) των δέντρων που έχουν καταστραφεί ή κινδυνεύουν στον Αστικό ιστό.

Δυστυχώς η κατάσταση παραμένει στάσιμη και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει για την αποκατάσταση. Η πρώτη λίστα θα είναι έτοιμη στα μέσα της εβδομάδας.
Στόχος μας να φτιαχτεί η λίστα των θέσεων των δέντρων, να δημοσιευθεί ώστε να εμπλουτιστεί από τους πολίτες και μετά να γίνει δράση αποκατάστασης σε συνεργασία με το δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου (Τοπικό Συμβούλιο) και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.
Στη λογική αυτής της συνεργασίας με το Τοπικό Συμβούλιο, στις 8μμ της ίδιας μέρας, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα που μας απεύθυναν και μας δόθηκε η ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για μερικά από τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει και για τα οποία μπορούμε από κοινού να δράσουμε.
Μεταξύ άλλων, ήταν το αστικό πράσινο (δέντρα στην πόλη, Ελαιώνας, Άγιος Χαράλαμπος, πλαζ ΕΟΤ), τα απορρίμματα, η μετατροπή του πρώτου νταμαριού που συναντάμε στη Ρούσα Λίμνη σε εστία τοξικής μόλυνσης (μοιράσαμε την ανακοίνωση – διαμαρτυρία του γιατρού Αντώνη Γαλατσάνου), τις επικείμενες αναπλάσεις, το κυκλοφοριακό (ποδηλατόδρομοι).
Τέλος, μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν την θέληση για συνεργασία και μας ζήτησαν να βάλουμε συγκεκριμένα ζητήματα το επόμενο διάστημα.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς της πόλης (Οικονομικό Επιμελητήριο, Τεχνικό Επιμελητήριο, Αντιδήμαρχοι πράσινου τεχνικών έργων , αλλά και ο Δήμαρχος).
Σήμερα όσοι μπορούν και θέλουν, να έρθουν στην συνάντηση της Οικολογικής με τον κ Σγουρό όπου θα ενημερωθούμε για την ανάπλαση στην περιοχή της Νομαρχίας και την περιοχή Στεφανιανών παραλιακού μετώπου. Ραντεβού 6.20μμστην πλατεία.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου