27.4.15

Μία Κυριακή κάθε μήνα… μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για τους υγροτόπους του Αγίου Νικολάου: Στις 3 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., στο εποχικό λιμνίο λιβάδι (Παρακαλούρι) στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος


Μία Κυριακή κάθε μήνα…
μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για τους υγροτόπους του Αγίου Νικολάου!

Στις 3 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., στο εποχικό λιμνίο λιβάδι (Παρακαλούρι)
στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος, σας περιμένουμε για το δεύτερο μας ραντεβού.

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγροτόπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις στους "γνωστούς-άγνωστους" υγροτόπους του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγροτόπων. Μελετάμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγροτόπους και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο. Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγροτόπων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Η επόμενη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 3 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στο εποχικό λιμνίο λιβάδι (Παρακαλούρι), όπου με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου, του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν, της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου, σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τον πλούτο των πλασμάτων που κρύβονται στα νερά του ποταμού και θα ξεναγηθούμε στο όμορφο κόσμο των φυτών της περιοχής. Παράλληλα θα τρέχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια από το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.


Το εποχικό λιμνίο λιβάδι γνωστό και ως Παρακαλούρι, βρίσκεται στο χωρίο Άγιος Κωνσταντίνος, 4 χιλιόμετρα μετά τα Έξω Λακώνια.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zsKoPEheY2cs.kjbD7_6kwZf8

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ:http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Έμιλυ Πεδιαδίτη, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη και Λέσβο WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, e.pediaditi@wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου