2.10.14

Γιορτή των Πουλιών στο Φράγμα του Αποσελέμη‏ - Κυριακή 05/10/2014


Tην Κυριακη 5/10/2014 στις 10:00 στο φράγμα του Αποσελέμη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών που συντονίζεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, το Δίκτυο παρακολούθησης Υγροτόπων Κρήτης & Λέσβου του WWF Ελλάς, το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφεντυλίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή εκδήλωση του BirdLife International και φέτος είναι η 21η χρονιά που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή περίπου 40 χωρών και πάνω από 30.000 εκδηλώσεις. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους. Ο σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές. Η χώρα μας είναι σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι τους προς νότο, σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών του υγροτόπου, περιβαλλοντικό εργαστήρι, δρώμενα για τα παιδιά και άλλες δραστηριότητες, κέρασμα και ενημέρωση για τη μετανάστευση των πουλιών.

Οδηγίες πρόσβασης: Για να φτάσετε στο Σφεντύλι θα πάρετε τον δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου από τη διασταύρωση Χερσονήσου της Εθνικής Οδού. Όταν φτάσετε στην είσοδο του χωριού Αβδού, θα στρίψετε αριστερά για τον οικισμό του Σφεντυλίου.

WWF Ελλάς
Εθν. Αντιστάσεως 82, 713 06 Ηράκλειο
Tηλ : 2810 328019
Fax : 2810 327459
E-mail: e.pediaditi@wwf.gr
www.wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου