17.5.14

Απάντηση του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" στα ερωτήματα της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Με την ευκαιρία των ερωτημάτων της οικολογικής κίνησης θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1) Μέσα στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε είναι προτεραιότητα μας οι πολιτικές αλληλεγγύης σε συνδυασμό με τη μεγάλη στενότητα των πόρων.

2) Στις παρεμβάσεις μας και στις δράσεις μας, στα έργα υπάρχει πάντα η περιβαλλοντική διάσταση, δεδομένου ότι το περιβάλλον είναι το βασικό πλεονέκτημα του τόπου μας και αποτελεί προϋπόθεση για τον ποιοτικό τουρισμό.

3) Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλουν τα χωροταξικά θέματα που προσδιορίζουν χρήσεις γης, οι αναπλάσεις, η αγορά των τελευταίων κοινόχρηστων χώρων, οι γαλάζιες σημαίες.

4) Συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις της οικολογικής ομάδας και τις προτάσεις και το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

5) Είμαστε σε μια διαδικασία συνολικής διαχείρισης των απορριμάτων ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμάτων η επέκταση της ανακύκλωσης και συνολικά ένας νέος τρόπος διαχείρισης σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες.

6) Για των αλμυρό και τους βιότοπους το ΣΧΟΑΑΠ αποτελεί ένα πρώτο πλαίσιο οργάνωσης και προστασίας και απομένει να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και προστασίας.

7) Πάντα προσβλέπουμε στην συνεργασία και βοήθεια με τους φορείς και την οικολογική ομάδα και είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση του τόπου μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας την οικονομική και κοινωνική συγκυρία του τόπου μας.

«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς τους συνδιασμούς από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου, μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://ecomirabello.blogspot.gr/2014/05/2014.html


1 σχόλιο:

  1. Εννοείται ότι η κατάληψη της παραλίας στο "Αμμούδι" δεν ειναι περιβαλλοντικό θέμα και δεν ενδιαφέρει κανένα.Ούτε τους Υποψήφιους δημάρχους ούτε την Οικολογική Κίνηση.Η περικύκλωση όμως του "Αλμυρού" που δεν φαίνεται να θίγει άμεσα κάποιο συμφέρον, ενδιαφέρει όλους και ένα παραπάνω που πήρε δημοσιότητα και αναδείχθηκε το θέμα και μαζί μ' αυτό και οι ήρωες της διοργάνωσης της εκδήλωσης που κτύπησαν ανοικτές θύρες!!!!Πάντα τέτοια.Να διϋλίζομε τον κώνωπα κα να καταπίνομε την κάμηλο.3000 χρόνια και η κοινωνική συμπεριφορά καθορίζεται ακόμη από την υποκρισία και την στιγμιαία αντίληψη ορισμένων για τις κοινές αξίες και την διαχείρηση των κοινωνικών αγαθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή