16.5.14

Απάντηση του συνδυασμού "Δημοτική Συνεργασία" στα ερωτήματα της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου


Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο Δήμος υπηρετεί τη νομιμότητα και μόνο, ακόμα κι' όταν διαφωνεί με το νόμο. Ο Δήμος είναι αρμόδιος για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του και δεν μπορει να υπεκφεύγει επικαλούμενος αναρμοδιότητα για διάφορα θέματα. Υπερασπιζόμαστε τα συνταγματικά δικαιώματα των δημοτών μας, συμπεριλαμβανομένων και του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Η συνεργασία μας, που τη θερωρούμε δεδομένη με κάθε επιχειρηματία, θα είναι ένα πλεονέκτημα για' μας στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Έχουμε ήδη ανακοινώσει στη διακηρυξή μας, τη δεσμευσή μας για την προστασία και την ανάδειξη των υγροβιότοπων. Η επισκεψιμότητα του υγροβιότοπου στον Αλμυρό είναι για μας προτεραιότητα, γιατί εξυπηρετεί το στόχο μας για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω βιωματικών προσεγγίσεων και τη μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι κάτοικοι , αλλά και οι επσκέπτες του τόπου αυτού, την ομορφιά του τοπίου, αλλά και τη σημασία του για την προστασία του , ως φυσικό περιβάλλον.

Αναφέρεται, επίσης, στη διακήρυξη μας η συνολική διαχείριση των απορριμάτων, επενδύοντας, κυρίως, στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κομποστοποίηση, με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμοιση πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Πιστεύουμε ότι μέσα από τις δράσεις αυτές, θα καταστεί δυνατή η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, με σκοπό τη συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων, με κίνητρο και για τους ίδιους το οικονομικό όφελος.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη,
Πανίκος Καρατσής
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τα ερωτήματα που τέθηκαν προς τους συνδιασμούς από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου, μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://ecomirabello.blogspot.gr/2014/05/2014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου