11.2.14

Τσουνάμι απο ....παιδικά χαμόγελα στον Αλμυρό (video)

Πλημμύρησε με παιδικά χαμόγελα η παραλία του Αλμυρού το πρωί της Κυριακής που έπαιξαν με την ψυχή τους δίπλα στην θάλασσα αι στο υγροβιότοπο του ποταμού. 

Τα μέλη του WWF Κρήτης και της οικολογικής κίνησης Μεραμπέλλου με την συμπαράσταση του Δήμου και της Δ.Α.Ε.Α.Ν. διοργάνωσαν την εκδήλωση που είχε αναβληθεί από την προηγούμενη Κυριακή 2 του μήνα λόγω της κακοκαιρίας για τον παγκόσμιο εορτασμό των  υγροτόπων.





 Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες έπαιξαν παιχνίδια με βάση το νερό και την σπουδαιότατα του ενώ τα μικρότερα παιδιά ζωγράφισαν  ανάλογα θέματα στο κιόσκι της παραλίας. Στο τέλος των παιχνιδιών όλα τα παιδιά – μαθητές των σχολείων που είχαν κατασκευάσει τα δικά τους καραβάκια μετά από την ενημέρωση που είχαν από τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων  πήγαν στην γέφυρα του ποταμού που εκβάλει στην παραλία και άφησαν τα καραβάκια τους στο ρέμα του.



20 περίπου καραβάκια που είχαν κατασκευάσει με πολύ μεράκι και φαντασία οι μαθητές και οι δάσκαλοι τους διαγωνίστηκαν με το ρέμα του ποταμού σε ένα αγώνα που είχε μόνο νικητές, όλοι ήταν νικητές. Αμέσως μετά έγινε ενημέρωση από μαθήτρια μέλος της Οικολογικής κίνησης για το κρινάκι του Αλμυρού και την σημαντικότητα της προστασίας του, ήδη από πέρυσι έχουν φυτευτεί αρκετά ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα με την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου θα φυτευτούν και άλλα ενώ θα τοποθετηθούν και πάσσαλοι για την οριοθέτηση της παροχής και την προφύλαξη τους.



Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες μικροί αλλά και μεγάλοι που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη δράση και πιστοποίησαν με την παρουσία τους την αγάπη για τις φυσικές ομορφιές και το περιβάλλον του τόπου. Ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Στάθης Βιδάλης σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι τέτοιες δράσεις είναι πολύτιμες και πάντα ο Δήμος με όσα μέσα διαθέτει της στηρίζει και τις υποστηρίζει.



Παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος και συνεχάρη τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν. Στο τέλος της δράσης έγινε και συμβολικός καθαρισμός της παραλίας στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους ότι οι παραλίες δεν θα πρέπει να μένουν καθαρές και να νοιαζόμαστε για αυτές μόνο το καλοκαίρι.



κειμενο φωτογραφίες βιντεο ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου