31.1.14

Επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικά χείλη: "Εν πλω η καταστροφή των χημικών της Συρίας"


Με τον πλέον επίσημο τρόπο, και από κυβερνητικά, πλέον, χείλη, έρχεται η επιβεβαίωση ότι τα χημικά της Συρίας θα καταστραφούν εν πλω. Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, επιβεβαιώνει τους φόβους για την επιχείρηση, και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει ότι τα χημικά της Συρίας θα καταστραφούν εν πλω, σε μία διαδικασία η οποία θα πραγματοποιείται μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η απάντηση της κ, Γεννηματά:

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα “Δυτικά της Κρήτης θα καταστραφούν τα χημικά της Συρίας” και σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Την 9-1-2014 το δανικό εμπορικό πλοίο “Ark Futura” απέπλευσε από το λιμένα της Λατάκειας της Συρίας με προορισμό την Ιταλία, μεταφέροντας 9 κοντέινερ με την πρώτη παρτίδα χημικών όπλων, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία της Δανίας, της Ρωσίας και της Κίνας.

Τα εν λόγω κοντέινερ θα μεταφορτωθούν στο φορτηγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ “MV Cape Ray” και θα καταστραφούν εν πλω σε διεθνή ύδατα, μέχρι την 31-3-2014.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα υπουργεία".

www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου