21.1.14

Κάλεσμα από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Κάλεσμα από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου προς όλους τους φορείς της περιοχής ενάντια στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο.


Η Κρήτη βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή αρνητική εξέλιξη, κρίσιμη για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική συνέχεια, αλλά και το μέλλον της ίδιας της ιστορικής επιβίωσής της.
Χωρίς καν να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση προς τα κράτη και τους πολίτες των μεσογειακών χωρών, 800 τόνοι χημικών όπλων που θα παράξουν 1,5 εκατομμύριο γαλόνια τοξικών αποβλήτων με ανυπολόγιστες συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου αλλά και στον άνθρωπο, θα απορριφθούν στην ήδη επιβαρυμένη κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για το θαλάσσιο οικοσύστημα, την βιοποικιλότητα, την τροφική αλυσίδα, την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία, τον τουρισμό και γενικότερα την οικονομία του τόπου.
Οι «ισχυρές» χώρες που είναι υπεύθυνες για την διαδικασία παροπλισμού του χημικού αποθέματος όπλων της Συρίας, ενώ διαθέτουν προηγμένη τεχνογνωσία, δεν αναλαμβάνουν την καταστροφή τους στο έδαφός τους παρόλο που διαθέτουν εξειδικευμένες εγκαταστάσεις για να το κάνουν. Επέλεξαν, με προτροπή των ΗΠΑ, την υδρόλυση σε αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο και την επιτόπου απόρριψη τους.
Το περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο τόσο τοπικά όσο και σε ευρύτερη γεωγραφική έκταση, μας αναγκάζει να αντιδράσουμε άμεσα ενάντια στους σχεδιασμούς των ισχυρών του κόσμου που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Γι’ αυτό ως πολίτες και φορείς του Μιραμπέλλου ζητάμε:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες απόρριψης των χημικών όπλων στο μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα
  • Παύση της παραγωγής χημικών όπλων
  • Η ευθύνη και το κόστος της καταστροφής τους να επιβαρύνει αυτούς που τα παρήγαγαν
  • Η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ελληνικού λαού
  • Κανείς να μην αποφασίζει για το μέλλον των λαών χωρίς αυτούς, κανείς να μην θέτει σε κίνδυνο την ευημερία τους
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • Η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών της

Ταυτόχρονα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να εκφράσει την αντίθεση του στις καταστροφικές εξελίξεις.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
κατά της ταφής χημικών όπλων στη θάλασσα της Μεσογείου.
την
Πέμπτη 23.01.14
ώρα 6μ.μ. στην πλατεία Αγίου ΝικολάουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου