18.7.13

Η Minoan Group αγοράζει το Βάι...

Από πληροφορίες που λάβαμε μας ενημέρωσαν ότι την Κυριακή στις 14 Ιουλίου2013 στο Τοπλού Σητείας, ο ηγούμενος της Μονής έβγαλε σε πλειστηριασμό την επιχείρηση «Μετοχι Βάι» εστιατόριο και ενοικιαζόμενα παραδοσιακά καταλύματα που βρίσκονται δίπλα από το Φοινικόδασος Βάι.

Αυτό έγινε χωρίς να προηγηθεί κάποια ανακοίνωση στην τοπική κοινωνία αλλά μόνο με μία αναφορά του παπά στην εκκλησία την Κυριακή λίγη ώρα πριν τον πλειστηριασμό. Χωρίς καμία ανακοίνωση ούτε καν σε τοπική εφημερίδα και με ειδοποίηση τελευταίας στιγμής στους ενοικιαστές, που είναι δυο οικογένειες από το Παλαίκαστρο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Μοναστήρι με επιτροπή διεξαγωγής πλειστηριασμού τον ίδιο τον ηγούμενο και μοναδικούς διεκδικητές εκτός από τους σημερινούς ενοικιαστές, την πασίγνωστη μας Αγγλική εταιρία MinoanGroup (επένδυση 'Κάβο Σίδερο". Ο πλειστηριασμός κατοχυρώθηκε στον αναμενόμενο ισχυρό πλειοδότη με 27.500 ευρώ τον χρόνο!

Η εταιρία που φιλοδοξούσε να κάνει την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Μεσόγειο με 2500 διαμερίσματα και 7000 κλίνες και θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας όλης της Κρήτης, έκανε το πρώτο βήμα αποκτώντας τα πρώτα 6 – 7 διαμερίσματα με 15 – 20 κλίνες.

Δυστυχώς το χρήμα πέφτει ζεστό κάθε μέρα διότι το Βάι όπως όλοι γνωρίζουν είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου