21.1.13

23 & 24 Φεβρουαρίου το φεστιβάλ της ΟΚΜ


 

Ανοιχτή πρόσκληση

για ενεργή συμμετοχή στο φεστιβάλ

της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου με τίτλο: 


«Περιβάλλον – Κρίση – Ανάπτυξη»


Στις 23 κ’ 24 Φεβρουαρίου η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου διοργανώνει διήμερο (Σάββατο-Κυριακή) φεστιβάλ με τίτλο «Περιβάλλον – Κρίση – Ανάπτυξη» στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Ξηροκάμπου, στον Άγιο Νικόλαο.
Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
Α) Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα οικολογικά ζητήματα που προκύπτουν σε παγκρήτιο (και όχι μόνο) επίπεδο. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο περιβάλλον. Συμμετοχή κινημάτων, οικολογικών οργανώσεων, παγκρήτιων δικτύων, κινήσεων πολιτών, κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων κλπ.
Β) Ανάδειξη θετικών «οικονομικών» διεξόδων στα πλαίσια της αειφορίας με σεβασμό στους φυσικούς πόρους και στο περιβάλλον (οίκο - καλλιέργειες, φυσική δόμηση, δίκτυα χωρίς μεσάζοντες, οικο – τουρισμός, αλληλέγγυα οικονομία κλπ)
Γ) Επαφή των κατά τόπους και κατά θέματος κινημάτων, φορέων, συλλογικοτήτων, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ενδεχόμενος συντονισμός δράσεων
Δ) Ψυχαγωγία και εκπαίδευση με προβολές ταινιών, έκθεση φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον, μουσική, χοροθέατρο, ενημέρωση για κομποστοποίηση, ανακύκλωση κλπ


Οργανωτικό περίγραμμα:
·       Στον χώρο θα στηθούν τραπεζάκια όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται επιτόπου από τους εκπροσώπους των οργανώσεων, κινημάτων, δραστηριοτήτων, μέσω έντυπου υλικού, παρουσίασης διαφανειών, φωτογραφιών κλπ.
·       Παράλληλα και καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας θα διοργανωθούν θεματικές συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων φορέων, δραστηριοτήτων και πολιτών. Οι θεματικές θα καθοριστούν αναλόγως των συμμετεχόντων, σίγουρα όμως θα υπάρχουν θεματικές για τα κυριότερα οικολογικά ζητήματα που μας απασχολούν αυτή τη στιγμή σε παγκρήτιο επίπεδο.
·       Στο κλείσιμο θα υπάρξει μία κεντρική κουβέντα που θα επιχειρήσει να εντοπίσει τα κοινά σημεία και τη δυνατότητα συντονισμού και συνεργασίας των κινημάτων και των φορέων.
·       Κατά την διάρκεια της ημέρας θα διεξάγονται περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά, προβολές ταινιών, ενημερώσεις κλπ.


Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε την διαθεσιμότητα για συμμετοχή όλων των οργανώσεων, κινημάτων και φορέων που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση και την καταστροφή της φύσης καθώς και ατόμων ή συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται οικονομικά με σεβασμό προς τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες
Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου
Τηλ. Επικοινωνίας:  6944465690 / 6972215153
e-mail: oiko.kinisi.miravelou@gmail.com
http://ecomirabello.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου