22.11.12

Νέα Θεματική Οικο-εκδρομή στο δάσος του Κρούστα 25.11.12


Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου διοργανώνει την Κυριακή 25.11.12 και ώρα συνάντησης 09:30, στον κόμβο προς Ηράκλειο μπροστά από την ταβέρνα Συνάντηση (στα σχολεία), νέα θεματική Οικο-εκδρομή. 

Η εκδρομή, με θέμα «Φύση και Ιστορία στο δάσος Κρούστα», θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία της αρχαιολόγου Δρ. Σαμπίνε Μπέκμαν[1].

Η περιήγηση θα γίνει στα αρχέγονα μονοπάτια που υπάρχουν στο δάσος, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με την πλούσια και ανεκτίμητη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Παράλληλα η Δρ. Μπέκμαν θα ζωντανέψει, με τις αρχαιολογικές γνώσεις της, τα Μινωϊκά περιβόλια και κτίσματα, με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στον τρόπο ζωής των προγόνων μας, οι οποίοι έζησαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή πριν από χιλιετίες.

Και επειδή εκδρομή χωρίς λίγο φαγητό δεν γίνεται, ο καθένας μπορεί να φέρει κάτι μικρό ώστε στο τέλος της εκδρομής θα κάνουμε όλοι μαζί ένα πικ νικ στο δάσος. Θα χρειαστείτε κατάλληλα παπούτσια (ορειβατικά ή αθλητικά) και νερό.

Καλούμε όλους τους φίλους της φύσης και της ιστορίας να συμμετέχουν σε αυτή την οικολογική εμπειρία. Τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου θεωρούμε ότι η διασκέδαση, η γνώση και η μόρφωση δεν έχουν -και δεν πρέπει να έχουν- ως προαπαιτούμενο το χρήμα. Ελάτε να το κάνουμε πράξη και να αντιδράσουμε στην οικονομική κρίση με θετικό τρόπο, συμμετέχοντας στην Οικο-εκδρομή της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στα τηλέφωνα: 6972215153, 6936556432 ή στο email: oiko.kinisi.miravelou@gmail.com

Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου
http://ecomirabello.blogspot.gr/

[1] Η Δρ. Σαμπίνε Μπέκμαν έχει πραγματοποιήσει Διδακτορική διατριβή με θέμα: «Ανάδειξη και προστασία του αρχαιολογικού και οικολογικού πλούτου του δάσους του Κρούστα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου