4.10.12

Εμείς οι άνθρωποι του τόπου αυτού... έχουμε την δύναμη.

Εμείς οι άνθρωποι του τόπου αυτού το πρωί της Τρίτης 2/10/12 μαζευτήκαμε όλοι κάτω από το - διάσημο πια - πεύκο της Ρ. Κουνδούρου. Μέλη της Οικολογικής Κίνησης, απλοί πολίτες, γεωπόνοι, ο αντιδήμαρχος, εργάτες του δήμου και ένας γερανός έκλεισαν προσωρινά τον δρόμο για το λιμάνι. Αιτία της μάζωξης ήταν η επανεξέταση των λύσεων στην επικινδυνότητα που προκαλούσε το πεύκο λόγω ρωγμών που παρατηρήθηκαν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποφασιστεί πολύ βιαστικά η απομάκρυνση ολόκληρου του πεύκου από το δήμο και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Πολίτες της πόλης μας και γείτονες του πεύκου μαζί με την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου άμεσα κινητοποιήθηκαν, αφού μετά από ελέγχους που έγιναν από άλλους ειδικούς δασολόγους και γεωπόνους, βγήκε το συμπέρασμα ότι η απόφαση της απομάκρυνσης του πεύκου ήταν μια παράλογη και πολύ πρόχειρη λύση. Προτάθηκαν άμεσα λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με βάση καταρχήν την ασφάλεια των πολιτών αλλά και της διατήρησης του πεύκου.

Μετά την προβολή της τεκμηριωμένης αντίδρασης που υπήρχε από μεγάλη μερίδα πολιτών αποφασίσθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αντιδημάρχου, μια επανεξέταση του πεύκου μαζί με άλλους γεωπόνους. Το πρωί της Τρίτης λοιπόν μαζευτήκαμε και οι γεωπόνοι που παρευρίσκονταν έλεγξαν το πεύκο από κοντά και με συλλογικότητα αποφασίσθηκε μια λογική λύση στο πρόβλημα. Κόπηκε ένα κλαδί του δέντρου που ήταν ψηλά και ήδη είχε σπάσει εν μέρει και αποτελούσε άμεσο κίνδυνο στους περαστικούς. Για το κύριο δεύτερο μεγάλο παρακλάδι του δέντρου που είχε μια ρωγμή αποφασίστηκε η λύση της τοποθέτησης ειδικών δακτυλίων για ενίσχυση μαζί με την συγκράτησή του από το άλλο παρακλάδι μέσω ειδικής σύνδεσης.

Πολύ δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να σχολιάσει ότι καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα πεύκο ενώ όλοι περνάμε μια δύσκολη περίοδο με την εφαρμογή όλων των περικοπών και μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, την ανεργία και του ξεπουλήματος.

Το πεύκο όμως αυτό είναι και ένα παράδειγμα, για το ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για το δίκαιο αρκεί να το διεκδικήσουμε εμείς!

Εμείς οι άνθρωποι του τόπου αν μιλήσουμε, φωνάξουμε, πιέσουμε και παλέψουμε για την λογική του δικαίου, θα τα καταφέρουμε να μείνουμε και εμείς όρθιοι!

Έχουμε την δύναμη.

Το Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου
Τηλ. 6944465690
e-mail: oiko.kinisi.miravelou@gmail.com
http://ecomirabello.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου