20.7.12

To ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου για τις Βιομηχανικές Α.Π.Ε.



Δ Η Μ Ο Σ    Α Γ Ι Ο Υ     Ν  Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ


ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην τακτική συνεδρίασή του στις 27 Ιουνίου συζήτησε για το θέμα ένταξης τριών μεγάλων επενδύσεων Β-ΑΠΕ στην Κρήτη καθώς επίσης και άλλων τεσσάρων επενδυτικών σχεδίων μετά τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων στο ΦΕΚ (αρ. 1787/Β/6-6-2012) και συγκεκριμένα για τα σχέδια :

- «ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Σ.Π.Η.Ε.) που περιλαμβάνει την κατασκευή 33 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου κυριότητας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»

- «Κρήτη Πράσινο Νησί, που περιλαμβάνει κατασκευή 36 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.005,10MW, στην Κρήτη και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου,, κυριότητας του Ομίλου «ELICA GROUP» και


- «Κατασκευή Ηλιοθερμικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 70MW στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας ενεργειακής παραγωγής 3 78.306 MWh ετησίως», κυριότητας της «ΣΟΛΑΡ ΠΑΟΥΕΡ ΛΑΣΙΘΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.»


Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση κατά την οποία ενημερώθηκε από τα μέλη κίνησης κατέληξε και


Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι     Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α :

Την συνυπογραφή της προσφυγής του Παγκρήτιου δικτύου αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε. και την ανάληψη μέρος των εξόδων που απαιτούνται.

Δεν θα επιτρέψει την μετατροπή του Δήμου μας και της Κρήτης γενικότερα, σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από Β.ΑΠΕ και ζητούμε την αναστολή των παραπάνω αποφάσεων.

Οι αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο παραπάνω ΦΕΚ συνιστούν Νομικό πραξικόπημα έξι (6) ημέρες πριν τις εκλογές που εάν εφαρμοστούν θα κάνουν το νησί αγνώριστο, θίγοντας τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Βασίζονται σε αντισυνταγματική νομοθεσία που καταστρατηγεί διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όπως αυτές για τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα, την ερημοποίηση, το τοπίο.

Αποτελούν δε προσβολή για τον τόπο και τις τοπικές κοινωνίες, αφού έχουν ληφθεί ερήμην τους.

Δεν είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όταν αυτές δεν επιβαρύνουν περιβαλλοντικά ή αισθητικά την περιοχή αλλά να αναπτύσσονται στο πλαίσιο ενός γενικότερου χωροταξικού σχεδιασμού.


Άγιος Νικόλαος 27/6/2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

    ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                            ΜΠΕΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ                                                        
                                     ΤΑ  ΜΕΛΗ

Αικατερινάκης Εμμανουήλ
Καρατσής Πανίκος
Σγουρός Μιχαήλ
Σταυρακάκης Κων/νος
Κερούλης Μιχαήλ
Λασηθιωτάκης Ιωάννης
Χριστουλάκης Κων/νος
Μαυρικάκης Γεώργιος
Βιδάλης Ευστάθιος
Φουλεδάκης Μενέλαος
Πάγκαλος Νικόλαος
Πιταροκοίλης Κων/νος
Χατζηδάκης Βασίλης
Κοκκίνης Ιωάννης
Αφορδακός Νικόλαος
Μαρής Μιχαήλ
Μοσχοβιτάκη Ελένη
Κουνενάκης Κων/νος
Καφετζάκη Μαρία
Σημαιάκη-Τζανάκη Γεωργία
Δατσέρης Γεώργιος
Λεμπίδης Εμμανουήλ
Δατσέρης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου