30.3.12

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συνέλευση στο Βραχάσι για τις Β.Α.Π.Ε‏.


H Συνέλευση κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου που συγκλήθηκε την Πέμπτη 29/3/12 μετά από πρόσκληση των συλλόγων της περιοχής, εκφράζει την αντίθεση της στη χωροθέτηση και αδειοδότηση εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου , χωρίς καμιά ενημέρωση και χωρίς καμιά άδεια από την τοπική κοινωνία.
Εμβρόντητοι διαπιστώνουμε ότι χωρίς κανείς από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς να γνωρίζει τίποτα, έχουν δοθεί άδειες παραγωγής για τεραστίου μεγέθους βιομηχανικές ΑΠΕ: Δύο υβριδικά υδροηλεκτρικά , ένα σταθμό με 13 ανεμογεννήτριες, ενώ υπάρχει αίτηση άδεια και για άλλες 9 ανεμογεννήτριες.

Και όλα αυτά σε μια περιοχή προστατευόμενη ως ζώνη ειδικής προστασίας του δικτύου ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και σε δύο σημεία κυρηγμένα ως καταφύγια άγριας ζωής.
Μάλιστα το τεράστιο υδροηλεκτρικό υβριδικό στη θέση Κουτράλια (ισχύος 100 mw το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) έχει χωροθετηθεί δίπλα και μέσα στο σπάνιο Αζιλακόδασος, ένα δάσος του σπάνιου είδους δρυός quercious ilex, που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.
Δηλώνουμε την αντίθεση μας στα παραπάνω και ζητούμε από όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς να μας στηρίξουν στον αγώνα μας για να αποτραπούν αυτές οι καταστροφικές για τον τόπο μας ενέργειες.
Στα πλαίσια αυτά συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για να πράξει όλα τα δέοντα ώστε να εκφραστεί η αντίθεση μας έμπρακτα και να αποτραπεί η καταστροφή του φυσικού πλούτου του τόπου μας.Η επιτροπή αγώνα θα αποτελείται από τους: Δ. Κυριακάκη, Γ. Κωστάκη, Γ. Μηλιαρά, Γ. Μανουσάκη, Αγγ. Σουλαδάκη, Αγγ. Βιδάλη, Μιχ. Κυριακάκη, Σπ. Βροντινό, Μ. Λυδάκη.
Ζητούμε να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου το θέμα της υποβληθείσας Μ.Π.Ε. για το υδροηλεκτρικό υβριδικό στα Κουτράλια και η υποβολή ένστασης στο Περιφ. Συμβούλιο.

H Συνέλευση κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου