27.1.12

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΖΩΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΙΡΑΜΒΕΛΛΟΥ

      Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε το «Συνέδριο Υπεύθυνης Ιδιοκτησίας Ζώων» στο συνεδριακό χώρο Lato Boutique Hotel. Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της Φιλοζωικής Κρήτης εν όψει των 15 χρόνων λειτουργίας της, σε συνεργασία με τη WSPA (World Society for the Protection of Animals).

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης -ανάμεσά τους ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Χερσονήσου-, κτηνίατροι από όλη την Κρήτη και ένας εξωτερικός σύμβουλος, ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.


Σε αυτήν την πολύ αξιόλογη προσπάθεια συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, λαμβάνοντας υπόψη επίσημες έρευνες και στατιστικά στοιχεία, όπως επίσης καθορίστηκε κι ο όρος «υπεύθυνος ιδιοκτήτης ζώων» εξειδικεύοντας τα χαρακτηριστικά που πρέπει να τον διέπουν (συνείδηση ευθύνης απέναντι στο ζώο, τακτική επίσκεψη στον κτηνίατρο και εφαρμογή των οδηγιών του και των νομοθετικά επιβαλλόμενων εφαρμογών, αφιέρωση ουσιαστικού προσωπικού χρόνου με το ζώο για την εκπαίδευση και την ευημερία του).

Έγινε ανταλλαγή ενδιαφέροντων απόψεων και προτάσεων με σκοπό την κατάληξη σε πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση των αδέσποτων ζώων, με έμφαση στα προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων κατοικίδιων  καθώς και την καλύτερη ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση του κοινού και των ιδιοκτητών των κατοικίδιων.

Έτσι, σε κλίμα ευχάριστο, πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συζητήσεις που ελπίζουμε να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, του μείζονος προβλήματος των αδέσποτων ζώων.



Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου