18.9.11

Eργαστήριο Φυσικής Δόμησης

 Φυσική Δόμηση είναι ενας όρος που περιλαμβάνει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών για την κατασκευή κατοικιών, αποθηκών και κάθε άλλη δομική κατασκευή.

Οι τεχνικές αυτές δεν είναι καινούργιες καθώς τις χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας και της βιομηχανίας έφερε το τσιμέντο στη ζωή μας με αποτέλεσμα αυτός ο πλούτος να ξεχαστεί. Η ανάγκη για βιοκλιματικές κατοικίες, για ανακύκλωση αλλά και η οικονομική κρίση τις επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Ένας συμπολίτης μας, ο κ. Γιώργος Σακελλάρης, Γεωπόνος, παρακολούθησε σεμινάριο για την χρήση αυτών των τεχνικών και αυτή την περίοδο κατασκευάζει ένα χώρο με την τεχνική τον γαιόσακων. Διοργανώνει σεμινάριο από την Πέμπτη το Βράδυ 6 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με θέμα "φυσικής δόμησης EarthBags & CordWood".

Το Σεμινάριο θα γίνει στον χώρο του, στην περιοχή Αλμυρού - Αγίου Νικολάου Κρήτης. Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται διατροφή και διανομή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: 

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=173935106016319 

 ή να πάρετε τηλέφωνο στο 6949474734.

Ιστοσελίδες που αφορούν την φυσική δόμηση: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου