7.7.11

Στην Παγκρήτια Συνάντηση του ΟικοΚρήτη το Σάββατο‏

Αγαπητοί φίλοι, όπως είχε προταθεί, θα γίνει επείγουσα συνέλευση του δικτύου ΟικοΚρήτη με τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων του νησιού το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 11 στο Ηράκλειο, στο καφέ της Ανάληψης (Χιωτέλης) όπου έχουμε ξαναβρεθεί. Εχθές συναντήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΟΠΗ και κατόπιν συζήτησης για τη συνέλευση προτείνουν την παρακάτω ημερήσια διάταξη:

1) Υπεράσπιση των δημόσιων χώρων από την «αξιοποίηση» με παραχώρηση σε ιδιώτες όπως η πρώην Βάση Γουρνών κ.ά. Ενημέρωση για τις εξελίξεις, συζήτηση, αποφάσεις για δράση.

2) Αιολικά πάρκα, ηλιοθερμικά, φωτοβολταϊκά πάρκα, αντησιοταμιευτήρες και γενικά οι ΑΠΕ στην Κρήτη. Τα επενδυτικά σχέδια, οι αντιδράσεις, τα σχέδια διασύνδεσης, τα όρια διείσδυσης και τα μεγέθη των εγκαταστάσεων, η ορθή χωροθέτηση, ο ρόλος της εξοικονόμησης και εναλλακτικοί φορείς και μορφές για την εφαρμογή των ΑΠΕ. Ενημέρωση για τις εξελίξεις, συζήτηση, αποφάσεις για τις θέσεις και τη στάση του Δικτύου.

3) Η καμπάνια του Δικτύου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι τρεις προτάσεις των μελετητών, ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας και εμείς. Ενημέρωση για τις εξελίξεις, συζήτηση, αποφάσεις για τη συνέχιση της δράσης.

4) Συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις του Δικτύου. Παρουσίαση, συζήτηση και αποφάσεις.

5) Προϋποθέσεις και πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της προηγούμενης συνέλευσης.

Παρακαλούμε α) να απαντήσετε αν υπάρχουν άλλες προτάσεις ή αντιρρήσεις στην ημερήσια διάταξη. β) να είστε στο χώρο στις 11 το πρωί χωρίς καθυστέρηση για να προλάβουμε να συζητήσουμε όλα τα θέματα. 

Υπολογίζουμε να έχουμε τελειώσει στις 15:00, έχοντας αφιερώσει 1 ώρα για κάθε θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αριστείδης Παπαδάκης 6977471845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου