3.5.11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Παγκρήτια Σύσκεψη των Φορέων της Κρήτης για το θέμα της κακοποίησης των ζώων και ιδιαίτερα για τα σκυλιά των βαρελιών.

Για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν τα κορυφαία στελέχη των εμπλεκομένων με το θέμα Αρχών  και από τους 4 νομούς της Κρήτης .
Παρών και ο  Σεβασμιώτατος  Αρχιεπισκόπος Κρήτης κ.  Ειρηναίος καθώς και βουλευτές  της Κρήτης .
Αστυνομικές, Εισαγγελικές, Περιφερειακές , Δημοτικές Αρχές, Βουλευτές και κόμματα της Κρήτης,  αναφέρθησαν στα μέτρα που θα πάρουν για να περιοριστεί η μάστιγα των κακοποίσεων  πρώτον για τα ίδια τα ζώα και δεύτερον για την βελτίωση της εικόνας της Κρήτης.Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Αντιεισαγγελέως Εφετών Κρήτης κας  Ειρήνης Χρυσογιάννη , που με τρόπο κατηγορηματικό δήλωσε οτι η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων να φθάνουν γρήγορα στο ακροατήριο και να δικάζονται οι δράστες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Εξ ίσου κατηγορηματικός ως προς τα μέτρα πάταξης του φαινομένου  υπήρξε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Στρατηγός Παραβολιδάκης.

Μήνυμα  απέστειλε  στους διοργανωτές της Σύσκεψης η Υπουργός κα Μιλένα Αποστολάκη που για άλλη μια φορά τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το νέο σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων που θα συμβάλει αποφασιστικά στην αλλαγή του τοπίου για τα ζώα στην χώρα μας.

Μηνύματα και επιστολές απέστειλαν και οι βουλευτές της Κρήτης  και τα πολιτικά κόμματα και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις αρμόδιες αρχές , κυρίως την Εισαγγελία και την Αστυνομία στα πλαίσια υλοποίησης των εξαγγελθέντων στην Σύσκεψη.


Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την 
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων

Αναστσασία Μπομπολάκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου