14.4.11

WWF: Δίκτυο για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας» το WWF Ελλάς αναπτύσσει ένα Δίκτυο Εθελοντών για την Παρακολούθηση των Υγρότοπων της Κρήτης. Το Δίκτυο αποτελείται από ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι μετά από σχετική εκπαίδευση θα επισκέπτονται συγκεκριμένους υγρότοπους παρακολουθώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάστασή τους. Όπου διαπιστώνονται δράσεις υποβάθμισης θα καταγγέλλονται αρμοδίως  από την Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών του WWF Ελλάς.

Δυστυχώς, όπως πιθανά γνωρίζετε, τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι από τους υγρότοπους της Κρήτης δέχονται έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις (αυθαίρετη δόμηση, σκουπίδια, μπαζώματα, ρύπανση του νερού κ.ά.). Καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν τις παράνομες δραστηριότητες, είναι απαραίτητη η κινητοποίηση πολιτών ώστε να σταματήσουμε την υποβάθμιση των πολύτιμων αυτών οικοσυστημάτων.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην τριετή αυτή δράση του WWF Ελλάς και παρακαλούμε να κοινοποιήστε το μήνυμα καθώς και το ενημερωτικό κείμενο με την αίτηση για συμμετοχή στα μέλη σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μαρία Νοΐδου
WWF Ελλάς, Συντονίστρια Εθελοντικών Δράσεων
Προγράμματος "Προστασία νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας"
Εθν. Αντιστάσεως 82, 713 06 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Tηλ. 2810 328019
fax/τηλ. 2810 327459

Περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου