5.4.11

Συνάντηση Ηρακλείου οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών. 10-12 Ιουνίου 2011

Τι σκεφτόμαστε;

Όσοι απαρτίζουμε τη συνάντηση «Εν Οίκω» δεν είμαστε μέλη κάποιο συστημένου σωματείου. Δουλεύουμε συλλογικά και με τη σκέψη μας στραμμένη σε μια αυτοοργανωμένη κοινωνία.


Δεν υπάρχουν χορηγοί, αρχηγοί και ψηφοφορίες. Εμπνεόμαστε από τη σκέψη για οικοκαλλιέργεια. Δε χρησιμοποιούμε χημικά λιπάσματα, αναπαράγουμε παλιές μεθόδους καλλιέργειας και αντιστεκόμαστε στην επιβολή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα) σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Στηρίζουμε τις ντόπιες ποικιλίες σπόρων τόσο στο τριήμερο με πάγκο αφιερωμένο στους σπόρους, όσο και στην καθημερινή μας ζωή καλλιεργώντας τους στα χωράφια μας. Στη Συνάντηση συμμετέχουν καλλιεργητές με ή χωρίς πιστοποίηση, αρκεί να μη μεταπωλούν προϊόντα άλλου με σκοπό το κέρδος. Δίνουμε έμφαση στην οικοχειροτεχνία χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά σε μας τους ίδιους και το περιβάλλον. Αποφεύγουμε τα τυποποιημένα βιομηχανικά προϊόντα και υποστηρίζουμε την αξία και τη χαρά της προσωπικής δημιουργίας. Μέσα από τα σεμινάρια που πλαισιώνουν την έκθεση προτρέπουμε όποιον θέλει να μάθει με μας να δημιουργεί τα δικά του χειροτεχνήματα.

Στόχοι της Συνάντησης είναι:

  • Να μας γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες και με εμπιστοσύνη να προμηθεύονται άμεσα τα προϊόντα γης και χειροτεχνήματα, χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντα.
  • Να ενημερώσουμε για τις δυνατότητες της οικολογικής γεωργίας ως λύση στα αδιέξοδα της συμβατικής.
  • Να μοιραστούμε τη μαγεία του να φτιάχνει κανείς μόνος του αντικείμενα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Να δούμε θέατρο, να παίξουμε, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε»...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Αν θέλεις να συμμετέχεις με περίπτερο, κατέβασε την αίτηση - ερωτηματολόγιο ανάλογα με τη δραστηριότητά σου και στείλε το το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου 2011:
Για καλλιεργητές ή εκτροφείς ζώων
Για παρασκευαστές καλλυντικών
Για κεραμίστες
Για κατασκευαστές κοσμημάτων
Για μελισσοκόμους
Για μεταποιητές
Για συλλογικότητες

Αν θέλεις να βοηθήσεις εθελοντικά , διάβασε το «θέλεις να βοηθήσεις;»

Η ομάδα του «εν οίκω» Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου