30.3.11

Adespoto.gr: Κρήτη: Αναβολή για μία ακόμα φορά πήρε ο βοσκός που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του




Στις 28/3 συγκεντρώθηκαν φιλόζωοι έξω από τα δικαστήρια στο Λασίθι για να διαμαρτυρηθούν για τον βοσκό που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του, όπως είχαμε δημοσιεύσει τον Νοέμβριο του 2010.
Το περιστατικό αναδείχθηκε μετά απόκαταγγελία Ελβετίδας κατοίκου της Ελούνταςενώ προκάλεσε και την παρέμβαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων που έστειλε επιστολή στον υπουργό δικαιοσύνης, αφού η εισαγγελέας Μαρία Πολιτάκη άφησε ελεύθερο τον δράστη που είχε συλλάβει η αστυνομία και δεν όρισε δικάσιμο!
Τελικώς στις 13 Δεκεμβρίου ο βοσκός-δράστης, Κων/νος Τζανάκης, που είχε ήδη αντικαταστήσει το άτυχο ζώο με ένα νέο κουτάβι, το οποίο και αλυσοέδεσε πήρε αναβολή για να δικαστεί στις 28/3.


Στις 28/3 φιλόζωοι από την Κρήτη συναντήθηκαν όπως και στις 13/12 για να διαμαρτυρηθούν και να πιέσουν το δικαστήριο να τον τιμωρήσει.

Αν και ο δράστης κατάφερε για μια ακόμα φορά να πάρει αναβολή, για τις 24/10/2011, αναμένεται ότι θα δικαστεί οριστικά και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με το νόμο για την αποτρόπαια πράξη του.
© Adespoto.gr

1 σχόλιο: