14.2.11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Καλημέρα σε όλους.
Στην προηγούμενη συνάντηση της ομάδας για το αστικό πράσινο αποφασίστηκε από κοινού ένα σχέδιο δράσης και προτεραιοτήτων. Αυτό αφορούσε τις συναντήσεις της ομάδας με παράγοντες της πόλης που εμπλέκονται με το αστικό πράσινο σε όλες τις μορφές του για να έχουμε μία επιπλέον ενημέρωση. Επίσης στην επόμενη συνάντηση να έχουμε διερευνήσει κάποιες από τις προτάσεις , ώστε να πάρουν πιο συγκεκριμένη μορφή.

Όσο αφορά τις συναντήσεις το σχέδιο ήταν, αφού ο Χριστόφορος κανόνιζε τα ραντεβού θα το ανακοίνωνε και θα πραγματοποιούνταν  με όσα μέλη της ομάδας ήταν διαθέσιμα.
Όμως στις πρώτες συναντήσεις δεν έγινε έτσι και η πρώτη διερευνητική επίσκεψη του Χριστόφορου και του Μανώλη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου κατέληξε σε μία επαρκή ενημέρωση για πολλά θέματα που αφορούν το αστικό πράσινο  και άλλα, με 4 εργαζόμενους, υπεύθυνους για αντίστοιχα θέματα όπως και σε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο. Το τί ελέχθη θα το πούμε στην συνάντηση της ομάδας την Τετάρτη 16/2/2011 στις 8μμ στην καφετέρια Chez George πάνω από τη λίμνη. Στις  υπόλοιπες συναντήσεις θα γίνει σαφώς προσπάθεια ώστε η ομάδα να είναι παρούσα.
Αυτό το κείμενο θα πάει όχι μόνο στα μέλη της ομάδας αλλά σε όλη την οικολογική κίνηση ώστε να ενισχύεται  η επαφή της (ομάδας), με την κίνηση.
Δεδομένης αυτής της επικοινωνίας αναφέρουμε (αν και θα ανακοινωθεί επίσημα) ότι το ΔΣ αποφάσισε να κόψουμε  την Βασιλόπιτα στον χώρο του Άγιου Χαράλαμπου.
Θα το συνδυάσουμε με καθαρισμό από τα σκουπίδια λίγη ώρα πριν και με παιδικό παιχνίδι και θα καλεστούν  πολίτες και φορείς που θέλουν να συμμετέχουν.
Αυτές οι δράσεις που έχουν κυρίως παιδευτικό χαρακτήρα, για εμάς αλλά και όλους τους πολίτες, είναι συμβολικές, δεν έχουν στόχο να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες της πολιτείας , αλλά να τις αφυπνίσουν μπροστά στις ευθύνες τους.
Παράλληλα είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε, σαν δικό μας κομμάτι τα πάρκα, τους κοινόχρηστους χώρους, τις παραλίες και τα βουνά μας, όχι σαν καταναλωτές ενός ξένου προϊόντος.
Υπάρχουν και δύο ζητήματα που αφορούν τις υπόλοιπες ομάδες.
Για να ξεκινήσουν γρηγορότερα τη λειτουργία τους και να βοηθηθεί το ΔΣ, τα μέλη της οικολογικής  που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάποια ομάδα, να επικοινωνήσουν  τηλεφωνικώς ή με email και να επιλέξουν μία ή περισσότερες.
Γι’ αυτό ξαναστέλνουμε τις ομάδες όπως έχουν διαμορφωθεί.
Επίσης να ανανεώσουμε τις συνδρομές μας .
Με αισιοδοξία και όρεξη για προσφορά συνεχίζουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου