20.6.14

H συμμετοχή της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγ. Νικολάου



Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ για την ευκαιρία που μας προσφέρουν κάθε χρόνο να συμμετέχουμε σε αυτό το όμορφο φεστιβάλ. 

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου κατάφερε να γεμίσει πολλά παιδικά σπίτια με ντόπιους σπόρους που φυτεύτηκαν από τα παιδιά. Ελπίζουμε όλοι οι σπόροι να μεγαλώσουν και να προσφέρουν φρούτα και λαχανικά στα παιδιά αλλά και να συνεχίσουν να προσφέρουν με νέους σπόρους που θα βγάλουν!

Επίσης κατάφερε να μαζέψει αμέτρητες και πάρα πολύ όμορφες ζωγραφιές με εικόνες της φύσης μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Η αφήγηση του παραμυθιού "Το πνεύμα του Ποταμού" το βράδυ της Κυριακής ήταν απίστευτη! Τα παιδιά που βοήθησαν στην αφήγηση κατάφεραν να δώσουν ένα εντυπωσιακό τόνο στην ιστορία και να βυθίσουν τους μικρούς ακροατές στην αναζήτηση για αυτό το καλά κρυμμένο μυστικό του ποταμού.

Βέβαια τίποτα δεν θα κατάφερνε η ομάδα της Οικολογικής Κίνησης χωρίς την βοήθεια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του Σωματείου Φίλων Παιδόπολης Νεάπολης που μοιράστηκαν τον πάγκο μαζί μας!

Ανυπομονούμε για το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ και ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν!


Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από την σελίδα facebook του Παιδικού Φεστιβάλ...



















Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου


16.6.14

ΤΑΙΠΕΔ: Ο οργανισμός που ξεπουλά τη χώρα

ΤΑΙΠΕΔ: Ο οργανισμός που ξεπουλά τη χώρα

Αν οι θεωρίες των νεοφιλελεύθερων για τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος οργανισμούς έπρεπε να εφαρμοστούν κατά γράμμα, τότε μία και μόνο ιδιωτικοποίηση έπρεπε να γίνει. Κι αυτή δεν θα ήταν ούτε της ΔΕΗ (30 εκατ. κέρδη το 2012) ούτε του ΟΠΑΠ (505 εκατ. το 2012) ούτε της ΕΡΤ (57 εκατ. το 2011) ούτε των εταιρειών ύδρευσης (78 εκατ. κέρδη για την ΕΥΔΑΠ και 13 εκατ. για την ΕΥΑΘ το 2013). 


Ο οργανισμός που έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί είναι το Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και κατά κόσμον ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου!

Το Δημόσιο οφείλει να αποβάλει από πάνω του αυτό το έκτρωμα για τον απλό λόγο ότι είναι ζημιογόνο. Επειδή επιβαρύνει με τη δράση του τους φορολογούμενους, έχοντας καταφέρει το αδιανόητο: να εμφανίζει κατ” επανάληψη ζημιές! Με βάση τα αποτελέσματα που έδωσε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα, το α” τρίμηνο του 2014 εμφάνισε ζημιές ύψους 1,01 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου εμφάνισε κέρδη ύψους 734.000 ευρώ, συνάγεται ότι το προηγούμενο εξάμηνο είχε ζημιές περίπου 280.000 ευρώ. Και, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι «ειδικοί της αξιοποίησης» στο ναό του «value for money» αποτύγχαναν παταγωδώς να εμφανίσουν κέρδη. Το ίδιο συνέβη και το εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2013, όταν οι ζημιές του ΤΑΙΠΕΔ έφτασαν τα 3,1 εκατ. ευρώ!

Όσο παράδοξο και να φαίνεται να εμφανίζει ζημιές ένας οργανισμός που δεν κάνει τίποτ” άλλο από το να παραλαμβάνει περιουσία από το Δημόσιο με μοναδική του αποστολή να την πουλήσει όσο όσο και με κάθε τρόπο, συμβατό ή μη με τους κανόνες της αγοράς και της καλής πίστης, η αλήθεια είναι πως έχει ξανασυμβεί! Κατ” επανάληψη μάλιστα!

Η πιο εμβληματική περίπτωση αφορούσε στην Τρόιχαντ («Δούρειος Ίππος» στα καθ” ημάς), τον οργανισμό που δημιουργήθηκε μετά την απορρόφηση της Ανατολικής από τη Δυτική Γερμανία για να ξεπουληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πάλαι ποτέ Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Παρότι κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να ξεπουλήσει 14.000 επιχειρήσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία, έκλεισε τον κύκλο της αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στις προβλέψεις για κέρδη 900 δις δολαρίων.
Αντί για κέρδη, μεταβίβασε στο γερμανικό κράτος ζημιές ύψους 170 δις δολαρίων.

Οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και η δημιουργία, μάλιστα, ειδικού οργανισμού με αυτήν ακριβώς την αποστολή δεν συνοδεύτηκαν από ζημιές και βαθιά διαφθορά μόνο στη Γερμανία.Το ίδιο επαναλήφθηκε, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, και στη Σλοβακία, για να φτάσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίκο, τον Ιανουάριο του 2013 να δηλώσει σε αυστριακή εφημερίδα ότι, λόγω του αμόκ των ιδιωτικοποιήσεων μεταξύ 1995 και 2005, η κυβέρνησή του πλέον στερείται και του πιο απλού εργαλείου για να εφαρμόσει αναπτυξιακή πολιτική.

Γενική συνέλευση στο Καλό Χωριό για το θέμα του ΒΟΑΚ τη Δευτέρα 16/6 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Καλού Χωριού


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Κουρίνος Mιχαήλ και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σγουρός Μιχαήλ, προσκαλούμε σε Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Καλού Χωριού όλους τους τοπικούς φορείς του Καλού Χωριού και τους κατοίκους προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του θέματος:

1)Απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για το δρόμο του ΒΟΑΚ στο καλό Χωριό.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Ε.Δ.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού
Κουρίνος Μιχαήλ

1.6.14

Οι περιοχές απαγόρευσης αλιείας με μηχανότρατες για προστασία του γόνου - Ουδεμία σχέση με "χημικά Συρίας"


Ουδεμία σχέση έχει η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - με την οποία ρυθμίζεται το θέμα έκδοσης αλιευτικών αδειών - με το θέμα της επεξεργασίας των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο, όπως απο χθες είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει - όχι μόνο απο το κείμενο της ίδιας της απόφασης την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ - αλλά και απο τις περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατες και μόνο, για χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μηνών κάθε έτους, ενώ κατηγορηματική είναι και σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως φαίνεται και απο τον χάρτη που έδωσε στην δημοσιότητα η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, η απαγόρευση θα ισχύει κάθε χρόνο (και όχι μόνο φέτος), για το χρονικό διάστημα 24/5 έως 15/7, μόνο για μηχανότρατες και μόνο για τα διεθνή ύδατα του Ιονίου, του Λιβυκού, του Κρητικού και του Αιγαίου πελάγους (περιοχές 20-22-23).